Je bent nu hier: Home / Studiekeuzetraject

Studiekeuzetraject

Het maken van een studiekeuze is een van de belangrijkste momenten in jouw leven. Om een goede keuze te maken, heb je zelfonderzoek nodig.

Om je hierbij te ondersteunen werk ik volgens de 4 fasen studiekeuze strategie.

We starten met een verhelderingsgesprek. Tijdens dit gesprek hebben we het over de vraag die jij hebt en het traject dat ik aanbied.

Mijn studiekeuzetraject bestaat uit de onderstaande 4 fasen.

hoogbegaafdheid zwolle 1999Oriënteren

We beginnen met oriënteren. In deze fase gaan we met behulp van actieve werkvormen aan de slag met de vragen: “wie ben ik”, “wat wil ik” en “wat kan ik”.

In deze fase doe ik ook een aantal testen met je om de antwoorden op die vragen duidelijk te krijgen. De oriëntatiefase sluiten we af met het bespreken van het rapport dat is opgesteld naar aanleiding van de gemaakte testen. Je ouders mogen ook aanwezig zijn bij dit gesprek.

Verkennen

In de verkennende fase staat centraal het verzamelen van informatie over opleidingen en beroepen. Het bezoeken van opleidingen en open dagen is ook onderdeel van deze fase. Aan het eind van deze fase bespreken we wat de resultaten daarvan betekenen voor jouw talenten.

Verdiepen

Je gaat jouw interessegebied op verschillende manieren onderzoeken. Hierbij kun je denken aan meekijken in de praktijk, meeloopdagen bijwonen of het houden van interviews.

Besluiten

We gaan alle informatie uit de voorgaande fasen op een rij zetten. Het resultaat hiervan is dat jij een opleiding kiest die echt bij jouw past, zodat jij je kunt aanmelden voor een studie.

Ik adviseer alle 4  fasen te doorlopen. Het is ook mogelijk om alleen de oriëntatiefase te doen.