Je bent nu hier: Home / Jongerencoaching

Jongerencoaching Zwolle

Ik bied korte oplossingsgerichte coachtrajecten aan voor het (verder) ontwikkelen van vaardigheden. Of voor het ondersteunen bij het maken van de vele keuzes waarvoor jij als tiener/jongere staat. Met name richt ik mij daarbij op het maken van studiekeuzes.

Ik help je om je talenten in kaart te brengen en te ontdekken waar jij energie van krijgt en waar jouw interesses liggen. Ook help ik jou je vaardigheden te verbeteren, zodat je betere resultaten op school behaalt en in je thuisomgeving makkelijker functioneert.

Ineke is een professionele coach die op een leuke en energieke manier jongeren begeleidt en ondersteunt in hun zoektocht naar de juiste studiekeuze. Ik heb met veel plezier samen met haar het traject ondernomen en ben tot verrassende resultaten gekomen. Door haar kennis en ervaring ben ik een stukje dichterbij mijn doel gekomen en heb ik weer richting gekregen in mijn proces naar een passende baan en studie

hoogbegaafdheid zwolle IMG 8320-21-2-2024-kleinhoogbegaafdheid zwolle foto voor website 7hoogbegaafdheid zwolle IMG 8322-21-2-2024-klein

Werkwijze

Het eerste contact gaat via het contactformulier op mijn website. Daarna neem ik telefonisch contact met je op om kort kennis te maken en de hulpvraag te horen. Wanneer ik denk dat ik je kan helpen, maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Ik heb veel steun een Ineke gehad. Sommige dingen kun je niet iedereen vertellen. Bij haar kon ik al mijn problemen kwijt.
Mudi uit Zwolle
 • Elk traject start met een intakegesprek met jou en eventueel je ouder(s).
  Tijdens de intake gaan we bepalen wat jij wilt bereiken en veranderen.
   
 • Vervolgens starten we met het coachingstraject.
  Samen bepalen we de doelen, hoe je deze gaat halen en wat de effecten van de veranderingen zijn.
  Het coachgesprek is 1 op 1. Alles wat besproken is, blijft tussen jou en mij. Behalve wanneer ik vind dat er dingen gevaarlijk zijn of als ik me zorgen maak. Dan praat ik wel met je ouders maar dat zal ik je van tevoren zeggen.
  Hulpmiddelen die ik tijdens de coaching gebruik zijn gesprekstechnieken, spelvormen en (creatieve) opdrachten
  Een gesprek duurt ongeveer een uur.
  Vaak zijn er niet meer dan 4 á 5 coachgesprekken nodig.
   
 • We sluiten af met een evaluatie waarbij we samen met je ouder(s) terugkijken op de ontdek-, leer- en groeimomenten.
   
 • Is jouw coachdoel behaald, dan wordt de coaching afgerond.